Wie is Sanne?

Wie is Sanne?

Zit mijn eerste maand bij MATT&CO er alweer op! Wat mij betreft: op naar nog vele meer. Maar… ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Sanne Brundel en sinds kort werk ik als recruiter bij MATT&CO. Hiervoor heb ik bijna 7 jaar bij Dirk van den Broek gewerkt, waar ik begon als kassamedewerker en uiteindelijk teamleider van twee afdelingen ben geweest. Dit deed ik als bijbaan naast mijn (afgeronde) studie Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Bij Dirk heb ik voor bepaalde tijd de ruimte gehad om mijn opgedane kennis in praktijk te testen. Zo kreeg ik alle ruimte om bijvoorbeeld te testen wat de mate van autonomie met de motivatie van een werknemer doet. Het in theorie leren is natuurlijk leuk, maar de kennis in praktijk mogen/kunnen brengen is nog veel beter! Dat is ook de reden waarom ik na 7 jaar op zoek ben gegaan naar een andere baan. In een supermarkt wordt er vaak voornamelijk gelet op de processen, hoe zorgen we dat wij de goedkoopste blijven? Hoe zorgen we ervoor dat 16-jarigen binnen zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk vullen en dan ook nog zorgen dat het er netjes uitziet?

De kennis die ik geprobeerd heb over te brengen is dat het ontzettend belangrijk is om naar mensen te kijken, in plaats van alleen maar naar processen. Naar het individu. Hoe zorg je ervoor dat die ene persoon zijn werk goed doet? Waardoor krijg je die persoon gemotiveerd? Is dat door een compliment te geven, door vrijheid te geven of moet je diegene juist constant achter de broek aanzitten? Uiteindelijk begon het toch wel te kriebelen om echt met de mens bezig te gaan en dan specifiek de mens binnen organisaties. Want wat zijn dat magische wezens! Hele boeken, artikelen en websites gaan erover. Maar ja, hoe kom je in die magische wereld terecht?

Na een tijdje zoeken kwam Marco via LinkedIn om de hoek zeilen met de opmerking: “Hoi, ik denk dat wij een leuke functie voor jou hebben!”. Nieuwsgierig als ik ben, ben ik met Matthieu en Marco in gesprek gegaan en hun gedachtegangen bleken bijzonder goed bij die van mij te passen. Ik zag recruitment voorheen als iets saais, maar toen ik de slogan hoorde: “Wij zoeken een baan die bij je past! Dan hoef je nooit meer te werken.”, merkte ik dat het compleet overeen komt met waar ik van overtuigd ben. Op een transparante manier met mensen communiceren, processen netjes afhandelen, beetje in de trant van: wat gij niet wilt dat u geschiedt…

Na een maand denk ik er nog steeds zo over, want wat brengt het een blijdschap als iemand super enthousiast is over een vacature die ik hem/haar laat zien. Of nog beter: de persoon die jij hebt voorgesteld mag beginnen! Geeft van die energie dat je even een marathon gaat lopen, je kent het vast wel.

Dat ik dit schrijf betekent dat Matthieu en Marco in ieder geval zo tevreden zijn, dat ik nog even mag blijven en ik hoop dat dat klopt, want ik vermaak me prima hier! Ik ben met open armen ontvangen en begin m’n plekje te vinden.

Dus lieve Matthieu, Marco, Sam en Kim, bedankt voor de leuke ontvangst en wat mij betreft binnenkort maar (met champagne) proosten op een nog langere samenwerking.