3 jaar ondernemen

3 jaar ondernemen

Wat gaan de dagen weken en maanden hard. 4 jaar geleden zijn de eerste gedachten omtrent MATT&CO op papier gezet en binnen het jaar stond het raamwerk. Wij kunnen ons nog goed herinneren hoe wij op maandag 4 januari 2016 bij Marco op de “kinderkamer” met onze laptopjes klaar gingen zitten om de wereld eens flink op te schudden (onze beleving). De eerste maanden hebben wij heel goed vanuit huis kunnen combineren tot dat 1 van de kandidaten ons opbelde omtrent de afspraakbevestiging, “willen jullie echt in de avond in een café met mij afspreken?, mijn vriend vind dit wel heel raar”. Toen was de tijd aangekomen om toch eens naar een kantoor te gaan kijken. In mei 2016 betrokken wij ons eerste kantoor aan de Brabantsestraat in Amersfoort, welgeteld 20m2 en er kwam zelfs een opening aan te pas. Familie en vrienden kwamen langs om ons te feliciteren met ons mooie nieuwe kantoor (onze beleving). Rondleidingen moesten per 2 personen aangezien het 20m2 betrof zonder ramen die open konden en weinig daglicht, achteraf gezien was deze plek nog wel gevaarlijker dan een café :). Maar wij hadden ons eerste kantoor! Gedurende het eerste jaar hebben wij ook aan onze trouwe klantenbestand gewerkt. Bijna alle klanten waar wij toen mee gingen werken daar werken wij nu nog steeds mee samen. Dit maakt ons trots en voelt echt als samenwerken met onze klanten. Verder hebben wij in dit eerste jaar ook onze drive om de samenleving een stukje mooier te maken tot uitvoer kunnen laten komen, zo hebben wij meegewerkt aan de prokkelweek en hebben wij een prokkeldirecteur voor 1 dag gehad.

Al snel werd het kantoor wat klein en zaten wij veel in afspraken waardoor de ander vaak vanuit een andere locatie moest werken. In oktober 2016 konden wij onze lang gekoesterde droom in vervulling laten gaan. Een echt kantoor met een eigen opgang. 50m2 en 5 werkplekken. Wel erg ambitieus voor 2 personen maar living the dream. Lopende het jaar 2017 is Sam stage bij ons komen lopen en hebben wij hem na afloop als eerste medewerker van MATT&CO een dienstverband aangeboden. Dit was weer een mijlpaal in ons prille ondernemen. In het verleden hebben wij beide grote teams mogen begeleiden maar iemand op eigen kosten in dienst nemen is toch wel wat anders hebben wij ervaren. Dit was ook het moment om het eerste MATT&CO uitje te organiseren. Wij weten dat het belangrijk is oom succes te behalen, maar ze vieren is misschien nog wel belangrijker. Dus off to Barcelona it was… Sam zijn eerste vlucht en wat een mooie dagen hebben wij daar gehad! Tijdens het jaar 2017 zijn wij ons bedrijf steeds verder gaan ontwikkelen en zijn wij ons naast recruitment gaan richten op teamontwikkeling en interim teammanagement en interim recruitment klussen. Deze stap heeft ons ondernemerschap weer nieuw elan gegeven. Het ontwikkelen en inspireren van andere mensen is iets wat ons elke keer weer nieuwe energie geeft. Verder hebben ook weer bij kunnen dragen aan de samenleving door het organiseren van een uitje voor de prokkelweek. Dankzij sponsoren zijn wij met een groep naar de dierentuin geweest. Nogmaals willen wij onze partners bedanken dat wij dit mogelijk hebben kunnen maken. Daarnaast hebben wij 2 gastcolleges gegeven op het MBO Amersfoort waarbij wij verder in zijn gegaan op drijfveren, competenties en persoonlijke ontwikkeling.

In 2018 zjin wij het jaar goed gestart met het binnenhalen van Kim onze eerste jr consultant die zich net als ons bezig heeft gehouden met W&S, Teamontwikkeling en interim werkzaamheden. Halverwege dit jaar heeft ook Damion zich bij ons aangesloten als recruiter en wij hopen begin 2019 nog iemand aan ons team toe te voegen. Ook dit jaar is ons klantenbestand gegroeid en hebben wij als bedrijf weer stappen gemaakt. Zo hebben wij diverse interim-management rollen mogen vervullen en hebben wij weer volop mensen aan een nieuwe baan kunnen helpen. Verder hebben wij de opvolging van ons bedrijf vormgegeven doormiddel van onze kersverse kinderen Lewis James van der Velde en Jip Dina Hanna ten Hoven. Willen jullie meer van ons allen weten dan verwijs ik jullie graag naar onze nieuwe site dit per 07/01/2019 in de lucht is. www.mattenco.nl

Als laatste willen wij onze klanten, kandidaten en familie hartelijk danken voor het vertrouwen deze eerste 3 jaar. Wij hopen samen met jullie de komende jaren nog veel #ontwikkeling #lol #impact te ondervinden.

Groet,
Matthieu en Marco